Velkommen til GLØD

Du er kommet til et sted for inspirasjon, for nye muligheter og spennende løsninger hjemme hos deg. Utgangspunktet er alt du kan gjøre med det nye elektriske materiellet fra ELKO, men satt inn i en større sammenheng. Her finner du nyttige tips og stilige forslag for alle rom i hjemmet ditt. Kos deg!

Lukk.

Få behagelig baderomsbelysning

Tema: Bad

Du kommer inn på badet om morgenen, slår på lyset – og kniper øynene igjen siden det er så lyst. Hvorfor ikke starte dagen på en bedre måte?

Det er ikke mye som skal til for å møte hele familiens behov for 12.

Les også: Få et baderom i spaklasse

Lys er enkelt å tilpasse

Heldigvis er det enkelt å gi alle i familien den starten på dagen som de ønsker. Det handler bare om å erstatte den gamle lysbryteren med en dimmer. Med den kan hvert enkelt familiemedlem selv regulere lyset etter eget ønske og behov.

Når du først er igang kan du jo benytte anledningen til samtidig å få det litt stiligere på badet. Stikkontakter, dimmere og brytere kan oppgraderes i samme lekre design. I stedet for de gamle stikkontaktene med klapplokk kan du få nye, tidsriktige stikkontakter.

behagelig baderomsbelysning elko

Unn deg selv en god start på dagen! ELKO Plus dimmer gir hele familien perfekt belysning.

Den vanlige kombinasjonen på badet er én dimmer som regulerer lyset over speilet, én som regulerer takbelysningen, og en stikkontakt til hårføner og barbermaskin. Enkelt og meget funksjonelt! 

Les også: Nye trender på baderommet

Hvor mye lys trenger du?

Lysbehovet avhenger av hvor gamle vi er, og øker ganske kraftig med alderen. En 40-åring trenger dobbelt så mye lys som en 20-åring for å kunne lese like godt. Og motsatt – det lyset som du i 40-årene synes er akkurat passe, vil din datter eller sønn oppleve som temmelig grelt og ubehagelig. Kanskje spesielt på badet om morgenen!

Ved å montere en rekke med for eksempel to dimmere kan du regulerer ulike soner på badet. En av dem kan regulere lyset i en sone, samt slå den av og på. Det samme gjelder for den andre dimmeren.

Har du i tillegg en vanlig bryter, kan du slå av og på alt lyset i samtlige soner. Brytere og rammer kan også leveres i ulike farger og materialer.

behagelig baderomsbelysning elko

Har du et stort bad, kan det være lurt å dele opp belysningen i flere soner. To dimmere kan styre to forskjellige områder.

Les også: Slik får du riktig LED-lampe til dimmeren

Slå på lyset automatisk

En bevegelsesføler i tilknytning til badet kan være smart. ELKO Plus bevegelsessensor slår automatisk på lyset når noen kommer inn på badet, og har en rekkevidde på 120º.

Ønsker du deg en virkelig god start på dagen? Kombiner bevegelsesføleren med en dimmer, og den vil automatisk slå på lyset i det lysnivået du har stilt dimmeren inn på.

behagelig baderomsbelysning elko

Velg bevegelsesføler og dimmer til badet! Da kan du slå på lyset automatisk, og selv velge lysnivå.

Finn din ELKO Boligpartner-elektriker

Velg ditt fylke i listen under for å finne din lokale elektriker: