Velkommen til GLØD

Du er kommet til et sted for inspirasjon, for nye muligheter og spennende løsninger hjemme hos deg. Utgangspunktet er alt du kan gjøre med det nye elektriske materiellet fra ELKO, men satt inn i en større sammenheng. Her finner du nyttige tips og stilige forslag for alle rom i hjemmet ditt. Kos deg!

Lukk.

Smartere lys på barnerommet

Tema: Belysning

Mange barn liker ikke å ha det helt mørkt når de skal sove. En liten nattlampe kan gi den gode tryggheten hvis barnet våkner om natten.

I barnerommet er det ekstra viktig at belysningen skaper trygghet. Ingen barn er like, og derfor bør også belysningen ta dette i hensyn. Vi viser deg løsningene som gir barna trygghetsfølelsen de fortjener.

Les også: Barnerom med god atmosfære

Lyset som styrer seg selv

Nå er det slik at mange barn og voksne sover best i et mørkt rom. I stedet for å ha lys på hele natten kan du koble en lampe på barnerommet til en tidsbryter, slik at lyset slukker en stund etter at barnet vanligvis har sovnet. Da er det naturligvis mørkt hvis barnet våkner om natten, men det finnes det en smart løsning på.

En bevegelsesføler er en bryter som slår på strøm når den registrerer bevegelse. Hvis du kobler den til en lyskilde på barnerommet kan lyset bli slått på automatisk hvis barnet våkner og går ut av sengen. En enkel løsning som gir barnet trygghet. Du kan også justere lysnivået med en dimmer, så de kan sovne til dempet belysning.

smartere lys på barnerommet elko

En bevegelsesføler gir ekstra trygghet til barna. Kombiner det med en dimmer, så får du regulert lyset etter behov.

Les også: Det gode stemningslyset

Lag en lyssti

En belysningsidé som er god for både barn og voksne er å legge opp en ”lyssti” mellom soverommet og badet. Det er jo for å gå på badet at de fleste av oss våkner om natten. Lysstien kan bestå av forholdsvis svake lyskilder – sterke nok til at barnet finner veien uten å snuble, men ikke så sterke at det våkner for mye når det kommer rett fra sengen og skal tilbake dit igjen for å sove videre.

Helt ideelt er det kanskje hvis lysstien slås på av en bevegelsesføler, slik at lyset bare er på akkurat når det trengs. 

smartere lys på barnerommet elko

ELKO Plus bevegelsesføler kommer i tre farger, og passer i seks rammer i naturmaterialer.

Finn din ELKO Boligpartner-elektriker

Velg ditt fylke i listen under for å finne din lokale elektriker: