Velkommen til GLØD

Du er kommet til et sted for inspirasjon, for nye muligheter og spennende løsninger hjemme hos deg. Utgangspunktet er alt du kan gjøre med det nye elektriske materiellet fra ELKO, men satt inn i en større sammenheng. Her finner du nyttige tips og stilige forslag for alle rom i hjemmet ditt. Kos deg!

Lukk.

Gjør huset klart for fremtiden på et blunk

Temaer: Glød, Smarthus

En moderne og smart bolig kan fortsatt ha en klassisk stil.

Et smarthus er en bolig som lar deg kontrollere el-materiell som lysbrytere og termostater direkte fra en sentral enhet. Med ELKO Smart Home kan du blant annet justere flere lyskilder på én gang via mobiltelefonen din, eller sette opp automatiske programmer og tidsplaner. Det kan høres komplisert ut, men i praksis er det like enkelt som å sjekke e-posten din.

De samme produktene du kjenner fra før

Hvis du nå ser for deg store kontrollpaneler på veggene, som bryter totalt med interiøret hjemme hos deg, tar du feil. Heldigvis. ELKO Smart Home er nemlig designet slik at systemet ikke skiller seg ut.

På veggen har du tilsynelatende de samme bryterne og termostatene som både du og elektrikeren din kjenner fra før. De ser likedan ut, installeres på samme måte, og plasseres i de samme rammene. Å legge opp smarte brytere krever ikke noe mer jobb enn vanlige brytere, og får du besøk vil ingen kunne se at huset ditt er smart. Det får du heller gleden av å fortelle og demonstrere selv.

gjør kjølkkenbelysningen ny elko glød

ELKO Smart Home-dimmerne kan styres fra mobilen – enkelt som bare det!

Enheter med en skjult hjerne

Forskjellen mellom ELKO Smart Home-produktene og øvrige produkter ligger altså skjult, og det mener vi helt bokstavelig. Hvert produkt er utstyrt med en datachip, som vi liker å kalle enhetens hjerne. Disse hjernene kommuniserer trådløst med en sentral gateway montert ute av syne et sted i boligen. Du forteller gateway’en hva du ønsker i appen på telefonen din, og huset lystrer. Samtidig kan du fortsatt justere alle brytere og termostater manuelt, akkurat som du gjorde før.

Kobler du gatewayen til Internet (via routeren du allerede har) kan du i tillegg styre det smarte huset ditt når du selv befinner deg et annet sted.

elko glød magasinet er hjemmet ditt klart for fremtiden

ELKO Smart Home er et enkelt system. Du oppgraderer i det tempoet du selv ønsker.

Lynrask respons

ELKO Smart Home benytter den trådløse kommunikasjonsprotokollen ZigBee. ZigBee-protokollen trekker veldig lite strøm og kan derfor også benyttes selv i batteridrevne produkter. Samtidig er rekkevidden på opptil 100m. Du kan ha så mange som 65 000 noder i et ZigBee-nettverk!

To andre fordeler er hastigheten og størrelsen på programvaren. Oppkobling mellom to ZigBee-noder tar 30 millisekunder (0,03s). Dette er nesten 1000 % raskere enn Bluetooth med sine 3 sekunder, og likevel krever ZigBee-nodene maksimum 50% av programvaren en Bluetooth-node bruker.

I praksis betyr dette at et ELKO Smart Home reagerer umiddelbart, selv hvis du ønsker å justere samtlige enheter i hele huset på én gang.

Finn din ELKO Boligpartner-elektriker

Velg ditt fylke i listen under for å finne din lokale elektriker: