Velkommen til GLØD

Du er kommet til et sted for inspirasjon, for nye muligheter og spennende løsninger hjemme hos deg. Utgangspunktet er alt du kan gjøre med det nye elektriske materiellet fra ELKO, men satt inn i en større sammenheng. Her finner du nyttige tips og stilige forslag for alle rom i hjemmet ditt. Kos deg!

Lukk.

Lyst på et smart og praktisk kjøkken?

Tema: Kjøkken

Drømmekjøkkenet er rett rundt hjørnet. Her er tingene du bør huske på til oppussing.

– Det første jeg gjør er å se på huset og stilen. Dernest er jeg opptatt av behovet til de som bor der. Jeg vil vite hvem som lager maten, hva de trenger av lys og plass og undersøker hva de er opptatt av, sier interiørarkitekt Eli Skogsrud hos In House i Oslo.

Les også: Slik velger du riktig kjøkkenbelysning

Velg praktisk kjøkkeninnredning

Videre bør du få interiørarkitekten til å lage en planløsning for kjøkkenet. Er det lite, stort, smalt eller romslig? Uansett lønner det seg å velge plassbesparende løsninger, som utnytter kapasiteten i alle kriker og kroker.

Noen smarte skuffeløsninger er:

  • Sokkelskuffer: Ekstra lagringskapasitet langs gulvet.
  • Tilpassede hjørneskuffer: Gir deg lagringsplass i kroken.
  • Smale uttrekksskuffer: Lar deg utnytte de siste 20 centimeterne.

Åpne løsninger gir større romfølelse

Er kjøkkenet vegg-i-vegg med oppholdsrommet? Slå ned veggene som blokkerer vinduene i oppholdsrommet, og du får mer naturlig sollys inn på kjøkkenet. Store vinduer gir god belysning på dagtid, helt uten elektrisitet. Husk også at østvendte vinduer gir godt direkte lys, mens vestvendte vinduer slipper inn ettermiddagssolen.

Det viktigste er at rommet enkelt gir stemningen du ønsker å skape. Da trenger du også fleksibel belysning – og det får du med dimmere fra ELKO.

Juster belysningen etter behov med ELKO Plus dimmer. Har du for eksempel en hengende armatur over spisebordet med dimmer, kan du både spise og jobbe på samme sted med rett belysning. Husk imidlertid at hengende lamper bør være minst 55-70 centimeter over bordflaten for godt og jevnt lys.

Les også: Gjør kjøkkenbelysningen ny

få et trendy og moderne kjøkken elko

ELKO Plus dimmer gir deg fleksibiliteten du trenger.

Kjøkkenlys som skaper stemning

Godt arbeidslys er viktig når du skal lage mat. Lyskilder over benk, vask komfyr er derfor et must. Gå for downlights! ELKO Bright-serien har innfelte downlights med LED-belysning, som glir sømløst inn i resten av interiøret.

Visste du forresten at LED-pærer er det mest kostnadseffektive alternativet? Et så enkelt grep kan nemlig redusere strømforbruket til belysning med 80-90 prosent i året.

Har du spisebord på kjøkkenet, bør du absolutt vurdere ELKO Plus dimmer. Da gjør du rommet mer fleksibelt, slik at du kan både spise og jobbe hjemmefra på samme sted. Husk imidlertid at hengende lamper bør være minst 55-70 centimeter over bordflaten. Da får du jevn belysning, hele tiden.

få et trendy og moderne kjøkken elko

Downlights samlet på rekke i ramme kan gi en stilfull effekt. Foto: ELKO

Hvordan skal kjøkkenet se ut?

– Vi ser flere hvitevarer enn tidligere, gjerne kamuflert i høyskapene, og stekeovnen og dampovnen vil vi ha i arbeidshøyde. Kaffemaskinen, oppvaskmaskinen og kjøle- og fryseskap skjuler vi også bak skapfronter, sier Skogsrud.

Flere ønsker seg også to av hvert, og da kan mangel på stikkontakter bli et problem. Gjør det ordentlig når du først skal pusse opp! Bytt ut en av de gamle stikkontaktene med multistikk, så slipper du frustrasjonen over å aldri ha nok uttak.

Kaffemaskinen har gjerne sin faste plass. Der bør du velge ELKO stikkontakt med tidsbryter. Da slipper du å bekymre deg for om du slo av kaffetrakteren, siden strømmen i uttaket slås av automatisk etter gitt tid. 

få et trendy og praktisk kjøkken elko glød

En stikkontakt med tidsbryter gjør at du alltid er trygg på at elektrisk utstyr er avslått. Foto: ELKO.

Tenk smart!

Et trendy hjem fortjener moderne løsninger. Med ELKO Smart Home får du endelig et kjøkken som kjenner hverdagen din bedre enn du selv gjør. Systemet baserer seg på de samme ELKO-produktene du kjenner fra før, og elektrikeren kan enkelt bytte ditt eksisterende el-materiell med Smart Home-variantene. Da kan du virkelig tilpasse belysningen.

Åpne ELKO Smart Home-appen på mobilen, og gjør det derfra. Enkelt og greit!

Finn din ELKO Boligpartner-elektriker

Velg ditt fylke i listen under for å finne din lokale elektriker: