Velkommen til GLØD

Du er kommet til et sted for inspirasjon, for nye muligheter og spennende løsninger hjemme hos deg. Utgangspunktet er alt du kan gjøre med det nye elektriske materiellet fra ELKO, men satt inn i en større sammenheng. Her finner du nyttige tips og stilige forslag for alle rom i hjemmet ditt. Kos deg!

Lukk.

Har du brannsikre downlights?

Temaer: Belysning, Oppussing

Vet du hvor lenge det er siden dine downlights ble montert, og når kontrollerte du dem sist?

I bransjen hersker det tvil om hvor mange som faktisk bruker faglærte til å installere elektriske anlegg. Ekspertene frykter at mange bor i hjem med gamle downlights, som neppe er helt i tråd med dagens gullstandard.

Brannsikker belysning med ELKO Bright

Den nye Bright-serien med downlights fra ELKO tar sikkerheten på alvor, og fjerner årsaken til bekymring. ELKO Bright benytter nemlig LED-belysning, en teknologi som står for veldig lite varmeutvikling.

Man må benytte beskyttende kasser for å sikre at det er nok ventilasjon rundt lampen i taket. Disse har en minimumshøyde som kan føre til at du må senke taket.

Ingen grunn til å fjerne isolasjonen

Denne problematikken forsvinner med ELKO Bright, for en av fordelene er at de kan monteres inntil brennbart materiale.

Du slipper å fjerne isolasjonen i taket, og du trenger ingen kasser i overkant. ELKO Bright er allerede innkapslet, slik at lampen ikke blir utsatt for elementer som støv eller overliggende isolasjon.

Har du brannsikre downlights?

ELKO Bright er designet for å passe inn i de fleste hjem.

Lampene er også veldig enkle å montere, og passer fint inn der de gamle downlightene dine sitter. Dette er noe elektrikeren din vil sette stor pris på.

Velg mellom ulike Bright-varianter

ELKO Bright-serien består av tre ulike modeller, og de er utviklet for å dekke forskjellige behov:

  • Akse kan beveges 360 grader, og er 48mm høy
  • Tilt kan vippes i to retninger, og er 37mm høy
  • Fokus er fast, og er kun 34mm høy

I likhet med dimmerne og resten av bryterne i ELKO Plus-serien, får du også downlights i fargene polarhvit, sort og aluminium. Det blir nemlig best på alle måter hvis du bruker 315 GLE-dimmeren og Bright Akse sammen, både funksjonelt og estetisk.

Finn din ELKO Boligpartner-elektriker

Velg ditt fylke i listen under for å finne din lokale elektriker: