Velkommen til GLØD

Du er kommet til et sted for inspirasjon, for nye muligheter og spennende løsninger hjemme hos deg. Utgangspunktet er alt du kan gjøre med det nye elektriske materiellet fra ELKO, men satt inn i en større sammenheng. Her finner du nyttige tips og stilige forslag for alle rom i hjemmet ditt. Kos deg!

Lukk.

Slik får du downlights i alle rom

Temaer: Belysning, Oppussing

Med radarparet Bright Fokus og dimmer kan du montere justerbare downlights selv i tynne tak.

Om vinteren er det ikke så mye dagslys å skryte av i Norge. Minusgradene melder dessuten sin ankomst tidlig sammenlignet med de fleste andre land, så det er ikke så rart at vi tilbringer mye tid innendørs på vinteren. Kanskje er det også en av grunnene til at nordmenn elsker å pusse opp?

I alle tilfelle betyr de korte dagene at man trenger fornuftig og allsidig belysing i alle husets rom. Samtidig vil man gjerne ha et stilig og moderne uttrykk når man skal pusse opp, og veldig ofte faller valget på downlights i taket.

Downlights gir godt lys uten å ta opp plass

Det er enkelt å forstå at downlights er populært. De gir godt lys uten at de blir dominerende. De egner seg i alle rom, og kan like godt installeres i gangen og stua som på kjøkkenet, badet eller soverommet.

Når det er sagt kan det være en omfattende jobb å installere downlights, ettersom lampene felles inn i taket. Kanskje har du spurt deg selv: Hvordan monteres downlights? Hva slags downlights passer hos meg? Må jeg gjøre noe med taket først?

Når man jobber med eldre downlights-typer må man ofte tilpasse taket før lysene kan monteres. Ikke minst må man ta hensyn til brannfare på grunn av varmen lysene produserer. Dette problemet løser Bright-serien til ELKO.

Ekstra plasseringsvennlige

ELKO Bright Fokus er downlights som bruker LED-pærer. Dette har flere fordeler. For det første utvikler pærene vesentlig mindre varme. Faktisk kan Bright Fokus monteres direkte i brennbart materiale, uten behov for beskyttende kapsling.

For det andre er bygghøyden på så lite som 34 millimeter! Dette gjør Bright Fokus meget plasseringsvennlige, og du kan faktisk montere lampene i 1” lektet tak.

For det tredje er LED-pærer svært energieffektive. Bright Fokus-downlights trekker kun 7W, men du får likevel samme lyseffekt som fra halogen-pærer. Bright Fokus leveres med tre reflektorer med forskjellige spredningsvinkler, og du kan velge mellom hvit lys (2700 K) og varmdim (2000-2800 K). Har du gamle downlights fra før kan Bright Fokus installeres i eksisterende hull (76 / 83 mm).

Full kontroll med dimmer

At LED-pærer ikke kan dimmes er myte. Kombinerer du Bright Fokus-downlights med en 315 GLE- eller 316 GLED-dimmer får du tvert imot full kontroll på lysstyrken. Å kunne justere hovedlysene er veldig kjekt uansett hvor du befinner deg i huset. En grundig gulvvask stiller tross alt helt andre krav til lyset enn en rolig filmkveld i sofakroken. Med radarparet Bright Fokus og dimmer er du alltid beredt for begge deler.

Finn din ELKO Boligpartner-elektriker

Velg ditt fylke i listen under for å finne din lokale elektriker: