Velkommen til GLØD

Du er kommet til et sted for inspirasjon, for nye muligheter og spennende løsninger hjemme hos deg. Utgangspunktet er alt du kan gjøre med det nye elektriske materiellet fra ELKO, men satt inn i en større sammenheng. Her finner du nyttige tips og stilige forslag for alle rom i hjemmet ditt. Kos deg!

Lukk.

Veien til et smarthus er kortere enn du tror

Det å få et smartere hjem er like enkelt som å skru på en bryter.

Smarthus er ikke lenger forbeholdt de som bytter ut alt av det elektriske. Nå finnes selv den eldste dimmeren i boligen i en smart versjon.

Smarthuset er rett rundt hjørnet

Alle dimmere fra ELKO er designet etter de samme målene og har de samme dimensjonene. Dette åpner for et vell av muligheter for deg som vil bli med inn i fremtiden. For selv om ELKO Smart Home-systemet er toppmoderne, passer de designmessig som hånd i hanske med boligens gamle dimmere og termostater.

Utgangspunktet ditt er altså ikke spesielt viktig. Den nye dimmeren settes rett inn der din gamle dimmer sto, og du vil ikke se forskjell fra den gamle. Smarte dimmere er nemlig de samme gamle dimmerene, bare utstyrt med en databrikke, og denne gjør det mulig å skru av lyset på badet mens du er på vei til jobben.

Hva er et smart hjem?

Løsningen ELKO Smart Home lar deg styre dimmere og termostater med smarttelefonen eller nettbrettet, og krever som sagt ingen ekstra tilkobling. Systemet lar deg justere eksempelvis lyset uten å gå bort til bryteren, men du kan også programmere ulike moduser som ”dempet”, ”borte”, ”ferie” og så videre. Alt dette får du til selv, men selve installasjonen må du overlate til en elektriker.

Veien til et smarthus er kortere enn du tror

Slik ser dimmeren ut før og etter oppgradering til GLED 316-dimmer.

Full kontroll med mobilen

Dimmere med databrikker er ikke alene nok til å smarte opp huset ditt. Du trenger også en styringsenhet kalt «Gateway», for å få enhetene til å snakke med hverandre. Denne kobles opp med en nettverkskabel, og deretter følger du noen enkle trinn i ELKO-appen.

Mobilen din kommuniserer med Gatewayen via nettet. Heldigvis kan du fortsatt styre lyset manuelt hvis nettleverandøren svikter, da smartproduktene også er helt vanlige manuelle dimmere og termostater i tillegg.

Veien til et smarthus er kortere enn du tror

Med appen til ELKO Smart Home kan du styre belysningen fra mobilen.

Har du allerede pusset opp?

Kanskje du allerede har pusset opp boligens overflater, og nå vil ha elektrisk materiell som matcher? ELKO har et stort utvalg av farger, design og materialer, som blant annet ELKO Plus Option-rammer i ekte naturmaterialer, og du finner alltid en løsning som passer inn i ditt hjem.

Mange har allerede gått over til å ha et skjult anlegg i boligen, og da er det også vanlig med innfelt materiell. Her egner ELKO Smart Home-systemet seg ekstra godt. Hvem vil vel ikke ha en toppmoderne bolig som lytter til alle dine behov? Din elektriker hjelper deg gjerne med å gi hjemmet ditt et digitalt ansiktsløft.

Finn din ELKO Boligpartner-elektriker

Velg ditt fylke i listen under for å finne din lokale elektriker: