Velkommen til GLØD

Du er kommet til et sted for inspirasjon, for nye muligheter og spennende løsninger hjemme hos deg. Utgangspunktet er alt du kan gjøre med det nye elektriske materiellet fra ELKO, men satt inn i en større sammenheng. Her finner du nyttige tips og stilige forslag for alle rom i hjemmet ditt. Kos deg!

Lukk.

Det kalles ikke smarthus uten grunn

Tema: Smarthus

Å styre varme og lys fra mobilen er ikke lenger science fiction

For ikke så fryktelig mange år siden var lysbrytere uten ledninger noe som tilhørte fremtidsfilmer. Det samme gjaldt termostater man kan kontrollere med mobilen. Den salgs var forbeholdt folk med svært tykke lommebøker, i den grad det var mulig i det hele tatt. Vel, fremtiden har nå hentet oss inn.

ELKO Smart Home lever opp til navnet sitt

Med ELKO Smart Home blir hjemmet ditt nettopp det – smart! Systemet baserer seg de samme ELKO-dimmerene og termostatene du kjenner fra før, med ett viktig unntak: En hjerne har blitt plassert i hver enkel enhet. Dette betyr at utseende er nøyaktig det samme som før, men funksjonaliteten er langt bedre. Det betyr at enhetene snakker med både deg og hverandre, og at de forstår hva du ønsker.

Kommunikasjonen skjer gjennom en sentralenhet, en ESH Gateway, som kobles opp til routeren i hjemmenettverket ditt. Du kobler i tillegg opp smarttelefonen din gjennom ESH-appen til Android/iOS, og vipps så er grunnlaget lagt. Direkte fra mobilen kan du nå styre lys og varme etter behov, og etablere forskjellige scenarioer i boligen din selv når du ikke er hjemme.

Med hjelp fra elektriker kan du altså montere termostater og dimmere som kommuniserer trådløst med mobilen via sentralenheten.Du kan styre lyset på kjøkkenet fra gangen, eller varmen på badet fra stua. Du kan sjekke hvor mange grader huset holder mens du selv er ute på farten. Plutselig sprengkulde? Ikke noe problem! nyDu kan gjøre justeringer når som helst, fra kontoret eller på trikken.

Systemet har støtte for opptil 20 ESH 316 GLED-dimmere (for LED og lave laster), samt 15 ESH Super TR-termostater.  Alle enhetene har dessuten repeaterfunksjon, som sørger for at signalet alltid er sterkt nok. Hvis en dimmer er plassert langt unna ESH Gateway-en mottar den heller signalet via andre dimmere eller termostater montert nærmere.

Med i systemet er også såkalte slavedimmere (endevendere). En 316 GLED-dimmer kan kobles opp mot inntil tre ESH 316-slavedimmere. Dermed kan man styre en lyskilde fra opptil fire steder, og akkurat dette produktet fungerer også alene uten en sentralenhet (ESH Gateway) i systemet. Ved behov kan dessuten slavedimmerne monteres med batteridrift, slik at de kan plasseres bokstavelig talt hvor som helst.

Manuell overstyring gir ekstra sikkerhet

At Smart Home-systemet gir deg nye muligheter betyr ikke at de gamle forsvinner. Hvis du uansett er rett ved en dimmer eller en termostat, kan begge deler fortsatt betjenes på vanlig vis. Smart Home-produktene har dessuten samme dimensjoner som tradisjonelle brytere, slik at overgangen fra gammelt til nytt går raskt og enkelt. Det er derfor man kan si at ELKO Smart Home har de samme produktene som du kjenner fra tidligere, bare smartere.

Det er denne fleksibiliteten som er systemets styrke. ELKO Smart Home benytter vanlig kabling, og skulle Wi-Fi-nettverket koble ut kan du altså justere alle enheter manuelt. Dette gjør ELKO Smart Home til et sikkert system du alltid kan stole på. Fleksibiliteten gir deg samtidig mulighet til å starte i det små med bare ett rom om du vil. Senere kan du bygge ut, og uansett hvor omfattende systemet ditt blir kan du sette opp automatisk styring overalt der produktene er montert.

Du kan programmere inn tidsplaner for varmen i ulike rom, og lage scenarioer som ”komfort”, ”sparing” eller ”frostsikring”. På samme måte kan du også etablere forskjellige scenarioer for lyset, eksempelvis ”normal”, ”dempet”, ”natt” eller ”borte”. Hvis du skal styre systemet utenfra er du avhengig av Internet, men har du først koblet deg på hjemmenettverket har du full kontroll selv hvis nettforbindelsen skulle falle ut. Vi lever kanskje i fremtiden, men det hender fortsatt at nettet blir borte fra tid til annen.

ELKO Smart home m-tekst og tittel

ELKO Smart Home er utviklet og produsert i Norge, og kvalifiserer til ENOVA-støtte med opptil kr 4.000,- ved minst 3 varmesoner. Zigbee benytts som trådløs protokoll for kommunikasjon.

 

Finn din ELKO Boligpartner-elektriker

Velg ditt fylke i listen under for å finne din lokale elektriker: