Velkommen til GLØD

Du er kommet til et sted for inspirasjon, for nye muligheter og spennende løsninger hjemme hos deg. Utgangspunktet er alt du kan gjøre med det nye elektriske materiellet fra ELKO, men satt inn i en større sammenheng. Her finner du nyttige tips og stilige forslag for alle rom i hjemmet ditt. Kos deg!

Lukk.

Fra utedo til hyttebad!

Tema: Uterom

Bad på hytta er en drøm som stadig flere velger å gjøre til virkelighet.

Ofte skaper man rommet med et stort innslag av egeninnsats. Da er det viktig å huske på at det stilles helt andre krav til det elektriske materiellet på våtrom enn ellers i hytta.

Les også: Hva er den norske drømmehytta? 

Bruk riktige brytere

ELKO-Plus_enkel_bryter_2pol_Alu

2-polet bryter tilpasset våtrom. Foto: ELKO.

Brytere for våtrom skal være 2-polet, ikke 1-polet. Hva betyr det, spør du kanskje? Du er jo ikke elektriker!

Svaret er enkelt sagt at mens en vanlig bryter for tørre rom bare bryter forbindelsen på én ledning, bryter den topolete bryteren for våtrom forbindelsen på begge ledningene. Dermed er lyset eller de elektriske apparatene helt strømløse, det er det tryggeste.

ELKO har et stort utvalg brytere, til både våtrom og vanlige rom. Sjekk utvalget og se hva som passer ditt hjem.

Se etter det sorte ”O-tegnet»

For å være helt sikker på at det monteres riktige brytere i forbindelse med våtrom, er brytere med to poler merket med et lite, sort ”O”-tegn nederst på vippeknappen av bryteren. Det skal ikke være mulig å ta feil.

Og så må du huske på at det ikke er du som skal montere disse bryterne, men en godkjent elektriker. Bare så det er sagt…

Trenger du hjelp med montering? Finn din elektriker!

Enkel varmeregulering

Plus-alu_supertermostat

ELKO Super TR er en strømsparende termostat og regulator. Foto: ELKO.

Det er deilig å ha det passe varmt på badet. Derfor er det lurt å montere en skikkelig termostat, som i tillegg til temperaturen også kan regulere når varmen skal heves, senkes eller slås av eller på.

ELKO Super TR er en slik termostat. Den er enkel å bruke, med et tydelig display på norsk. Du kan stille den inn så den hever og senker temperaturen akkurat når du vil. Det er deilig å komme til varmt badegulv fredag kveld, slik som du stilte inn før du dro sist søndag!

 

Finn din ELKO Boligpartner-elektriker

Velg ditt fylke i listen under for å finne din lokale elektriker: